Weekend Venetia

Prezentare

PLECARE: 30.04.2015, 25.06.2015

Weekend Venetia

Double click on above image to view full picture

Departeaza
Apropie

Mai multe poze

Detalii

Miracolul Venetian

 

30.04.2015, 25.06.2015

 

Ziua 1

Plecare din Timisoara cu autocar omologat curse externe. Tranzitarea Ungariei –Slovenia -Italiei . Sosire Lido di Jesolo- una dintre statiunile cele mai frumoase ale Marii Adriatice , ce se intinde de-a lungul Coastei de Nord-Est, langa laguna Venetiei, locul ideal pentru a combina odihna si relaxarea cu calatoriile sau vizitele culturale. Cazare hotel  optional cina

Ziua 2

Mic dejun. Transfer cu vaporul de la Punta Sabioni, se viziteaza Venetia – spunem adio asfaltului si masinilor poluante pentru ca de aici incolo nu calcam decat pe piatra slefuita manual cu multe secole in urma.Trecem o multime de poduri si podulete, sub care nu e decat apa sarata a Adriaticii, domolita printre casele cu prag , din care iesi pentru a sari direct in gondola, vehicul atat de gratios incat pare desprins parca din alta lume. Optional cu gondola sau cu un vaporetto, dupa ce revenim din visare, vom porni pe Canale Grande, “strada principala a orasului”, i-am putea spune, daca nu ar fi din apa, pe ale carei laturi sunt aliniate ca la comanda palate renascentiste uluitor de frumoase, chiar daca sunt scaldate la propriu in ape (sunt si astazi exemplu pentru studentii ce vin sa admite Galeria Academiei de Arta). Turul orasului cuprinde Piata San Marco, (locul in care, in fata Catedralei San Marco si a Dogelui se revarsau darurile corabierilor ce strabateau marile), Puntea Suspinelor, Palatul Dogilor, Bazilica San Marco, Turnul Campanile, Procuratiile, Podul Rialto sau Prefecturile Imperiale inainte de a debarca in multimea de porumbei de pe Debarcaderul Sclavilor, locul unde pana la 1810 sclavii africani se licitau direct de pe cheiul acesta.
 Excursie pe insula Murano - insula sticlei ce duce renumele mesterilor de aici peste tot in lume. Vizita la un atelier  (demonstratie de maiestrie) si apoi timp liber pentru a admira uimitoarele dantelarii in sticla ale marilor case de productie aflate pe insula de mai bine de 700 de ani si insula Burano – insula pescarilor si a frumoaselor broderii si dantelarii.Plimbare pe micul Corso al insulei pana in Piata Baldassare Gallupi unde se afla Biserica si Museo dell Merletto. Dupa amiaza, timp liber pentru cumparaturi in Lido. Cazare hotel  optional cina.

Ziua 3

: Mic dejun. Optional se viziteaza Padova si Verona. Se pleaca spre Padova – oras al stiintelor (datorita universitatii din secolul al XIV-lea unde a studiat Galileo Galilei) dar si oras al artelor (aici s-a nascut Donatello, Virgiliu, Bellini sau Vasari). Se viziteaza: Prato della Valle –cea mai mare piata din Europa , Basilica di Sant'Antonio,Gattamelata –mulajul in bronz al lui Donatello, zona Vechii Universitati care si-a deschis portile in 1222 , Piata Signoria cu Salonul lui Palladio . Se continua drumul spre Verona –orasul lui Romeo si al Julietei al II-lea oras ca marime din regiunea Veneto in ceea ce priveste populatia si bogatiile culturale. Se viziteaza Piazza Bra cu arenele romane ce dateaza din sec I,  Piazza delle Erbe,  Piazza dei Signori cu celebrele morminte ale familiei  Scaligeri., apoi vom poposi cateva momente in fata balconului Julietei.
Seara, intoarcere la Lido di Jesolo - timp liber pentru odihna, plimbare, eventual cumparaturi. Cazare hotel.

Ziua 4

 Mic dejun. Parasim in aceasta zi zona Veneto cu gandul de a reveni......Sosire Timisoara, in jurul orelor 24 (in functie de formalitatile vamale).

 
 

Tarif

 

PRET: 190 € /pers.
 

 Pretul include

3 nopti cazare cu mic dejun la hotel 2*/3* 
 servicii ghid pe tot parcursul excursiei
 transport autocar omologat curse externe

Nu sunt incluse

- intrari obiective turistice /vaporetto (gondola)
- transport cu vaporasul Punta Sabioni -Venetia - Punta Sabioni ~ 9  euro.
- transport cu vaporasul Punta Sabioni -Venetia -Murano -Burano-Punta Sabioni ~ 18 euro.
- asigurari medicale/storno
- optional Padova-Verona: 25 euro/pers

Observatii

ACTE NECESARE:
paşaport original sau carte de identitate;
cazier judiciar pentru insotitorul de grup de copii;
pentru copiii sub 18 ani – declaratie notariala de la ambii parinti, dupa caz. 
Notă: Locurile vor fi rezervate în funcţie de ordinea înscrierii în agenţie. Preţul este valabil pentru grup de minim 40 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, preţul se recalculează (supliment grup mai mic de  40 pers: 20 euro/pers). Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.