Weekend Cracovia-Auschwitz

Prezentare

PLECARE: 28.05.2015

Weekend Cracovia-Auschwitz

Double click on above image to view full picture

Departeaza
Apropie

Mai multe poze

Detalii

Cracovia

28.05 – 31.05.2015 sau 04.06. – 07.06.2015

 

Ziua 1 - JOI: Plecare din Timisoara seara in jurul orelor 01.00. Se tranziteaza Ungaria si Slovacia.Ajunsi in Cracovia ne cazam la hotel. Iar apoi plecam sa vizitam salina Wielicza(mina functioneaza din Evul Mediu. Traseul turistic in interiorul minei este de 3,5 km si se desfasoara la o adancime cuprinsa intre 64 si 135 m. La finalul turului va puteti odihni intr-un restaurant aflat la 125 m adancime, tot aici puteti gasi si un magazin de suveniruri). Cazare la hotel.

Ziua 2 - VINERI: Mic dejun. Plecare spre Auschwitz (aprox. 60 km distanta de Cracovia). Se viziteaza complexul Auschwitz – Birkenau.Lagărul de la Auschwitz - Birkenau a fost cel mai mare lagăr nazist din cele două războaie mondiale. Acestea aveau ca scop distrugerea unor minorități europene ca evreii sau țiganii fiind situate la aproximativ 60 de km de Cracovia, în sudul Poloniei. Lagărele de la Auschwitz au fost un element major în perpetuarea Holocaustului. Spre sfârșitul anului 1944, Himmler decide că ,,problema evreiască” era rezolvată și ordonă distrugerea instalațiilor de exterminare. Dupa masa plimbare pietonala in Cartierul Kazimierz din Cracovia, renumit pentru monumentele istorice, sinagoga si cartierul evreiesc. Cazare la hotel.

Ziua 3 - SAMBATA: Mic dejun. Se viziteaza complexul Wawel (Castelul Regal, Catedrala, Turnul Dragonului). Tur de oras pietonal cu vizitarea urmatoarelor obiective: Strada Kanonicza, Biserica Sf. Andrei, Piata Principala, Biserica Sf. Maria, Biserica Dominicana, Poarta Sf. Florian, Barbicana. Cracovia, numită și ,,leagănul vechii și frumoasei republici” este considerată capitala culturală a Poloniei și unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Castelul renascentist de pe dealul Wavel reprezintă rezidența istorică a regilor Poloniei. Colecțiile vaste pe care le adăpostește includ opere de artă ale vechilor artiști, mobilă antică, precum și cea mai mare colecție de tapet Arras din Europa. Catedrala din vecinătatea castelului, locul încoronării regilor polonezi, este azi trezoreria suvenirelor naționale și a celor mai splendide opere de artă poloneze. De o frumusețe deosebită este Capela Sigismund, considerată o operă extraordinară a artiștilor renascentiști de la nord de Alpi. În Cracovia toate drumurile duc la piața Veche, deoarece aici locuitorii și turiștii se simt în largul lor. Această piață, considerată cea mai mare a Europei este dominată de marea Biserică gotică Sf. Maria, cu vestitul său altar sculptat în lemn de tei- cel mai valoros altar gotic din Europa. Vom vizita si cea mai veche si mare universitate din Plonia, Universitatea Jagello. Cazare la hotel .

Ziua 4 - DUMINICA: Mic dejun. Plecare spre Timisoara.

Pret:

190 euro/pers/in DBL

PRETUL INCLUDE:

3 nopti cazare cu mic dejun lahotel 3*

transport autocar omologat curse externe

servicii ghid pe tot parcursul excursiei

PRETUL NU INCLUDE:

intrari obiective turistice

asigurarea medicala/storno

ACTE NECESARE: paşaport sau carte de identitate

NOTA: Locurile în autocar vor fi rezervate în funcţie de ordinea înscrierii în agenţie.

Preţul este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.