Mallorca

Insula Mallorca
In direcţia nord-vest de la Ibiza se afla Mallorca, cea mai mare insula dintre Insulele Baleare, destinatie turistica de top, atragand peste 6 milioane de turisti anual. Insula are aproximativ 100 km de la est la vest si 75 km de la Nord la Sud. Mallorca este insula cu cel mai mare contrast, in sud-vest aflandu-se orasele turistice foarte aglomerate, iar in partea de nord frumusetile naturii inca neatinse cu munti inalti si tarm stancos. Capitala insulei este Palma de Mallorca, una dintre capitalele mediteraneene exclusiviste. 
In Mallorca se pot practica toate sporturile nautice sau subacvatice, ciclism, calarie, sporturi extreme, tenis, golf, plimbari cu barca.Statiunile cele mai cunoscute ale insulei se afla pe superba plaja Playa de Palma, care se intinde pe sase kilometri, prin El Arenal si Can Pastilla, dar si pe partea cealalta a Golfului Palma: Magalluf, Palma Nova sau Santa Ponsa.

Palma de Mallorca este capitala provinciei si comunitatii autonome Insulele Baleare (Illes Balears) din Spania. Are in jur de 350.000 locuitori, aproape jumatate din populatia totala a insulei Mallorca. Orasul a fost intemeiat de fenicieni si avea numele de Palma. Portul este dominat de Catedrala La Seu. Palma de Mallorca este o importanta statiune balneara. In oras se afla si una din resedintele de vacanta ale familiei regale spaniole, Palatul Marivent. Palma de Mallorca, capitala Insulelor Baleare, este cel mai mare oras din Mallorca, jumatate din populatia insulei locuind aici. 
Climatul este mediteranean cu verile fierbinti in zonele de campie si iernile blande si racoroase. Cea mai mare ca intindere dintre insulele baleare, Mallorca este un pod natural intre Menorca si Ibiza cu un peisaj deosebit de variat: plaje cu nisip foarte fin, strajuite de palmieri in golfulete cu ape cristaline, zone rurale pline de farmec, munte, porturi si sate pescaresti.
Maslinele si migdalele sunt tipice in dieta mallorcana, insula avand peste 4 milioane de migdali si maslini. In ciuda localizarii insulei in Marea Mediterana, fructele de mare sunt in general de import. Felurile de mancare tipice sunt sobrassada, paella, iar pentru iubitorii de dulce, ensaimada.
Aeroport Aeroportul Palma de Mallorca este localizat la 11km (7 mile) sud-est de Palma.

Articole 1 pina la 9 din 12 in total

pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Tabel  Lista 

Seteaza descrescator

Articole 1 pina la 9 din 12 in total

pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Tabel  Lista 

Seteaza descrescator