Rhodos

Insula Rhodos, situata la granita dintre Orient si Occident, este cea mai cosmopolita insula a Marii Egee, faimoasa pentru turnurile sale medievale si fortificatiile orasului vechi. In Rhodos puteti cunoaste relaxarea inconjurati de niste peisaje romantice, puteti savura delicatesele locale in timp ce va bucurati de o priveliste incantatoare asupra marii, dar puteti de asemenea sa practicati sporturi nautice, sa petreceti pana dimineata intr-unul dintre numeroasele localuri cu atmosfera minunata si sa ramaneti cu niste amintiri care va vor face cu siguranta sa reveniti.
Este cea mai mare insula din arhipelagul Dodecanese, cu o populatie de aproximativ 98 000 de locuitori, dar si cea mai vizitata. In ciuda fluxului mare de turisti atrasi de frumoasele plaje ale insulei, se mai pastreaza si astazi satucurile pitoresti de pe culmile muntoase, unde se poate admira arhitectura traditionala.
Cea mai grandioasa ramane capitala insulei, Rhodos Town, cel mai mare oras medieval locuit din Europa. Fortificatiile sale sunt considerate un exemplu sublim de arhitectura medievala, iar intregul ansamblu arhitectonic a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Ialyssos este una dintre cele mai populare statiuni ale insulei, cu o intinsa plaja lata de nisip, amenajata, unde se gasesc atat complexuri hoteliere intinse cat si mici hoteluri cochete, numeroase magazine si cluburi de noapte. Tot in aceasta statiune au loc concursuri de windsurfing. Este o statiune apropiata de aeroport.

Ixia este situata intre aeroport si orasul Rhodos, iar aici se gasesc unele dintre cele mai bune si luxoase hoteluri de pe insula. Aflandu-se in nord-vestul insulei, aici pot fi admirate niste apusuri spectaculoase. Plaja este amenajata in mare parte si se poate practica windsurfingul.

Kalithea se afla intr-un golf cu vegetatie exotica, privelistea fiind ca rupta dintr-un film de cinema. Statiunea este renumita pentru complexul sau spa, a carui constructie dateaza din perioada in care aceasta zona era controlata de italieni si este considerata patrimoniu cultural.

Faliraki este o statiune la fel de populara ca si Ialyssos, cu o vasta plaja cu nisip auriu si numeroase hoteluri ce se intind de-a lungul acesteia. Statiunea are o viata de noapte bogata si numeroase taverne cu mancaruri delicioase.

Afandou se afla la 20 km de capitala si are o superba plaja de 3 km lungime, cu nisip cu pietricele si ape cristaline. Langa plaja se afla numeroase taverne unde se poate lua masa admirand privelistea. Satul cu acelasi nume din apropiere pastreaza traditia, iar aici puteti gasi de vanzare ceramica traditionala.

Kolymbia este o statiune cu plaja marginita de eucalipti, situata la jumatatea distantei dintre principalele orase ale insulei, Rhodos si Lindos. La capatul sau sudic se afla un mic port pescaresc cu taverne la care se servesc delicioase preparate din peste. Statiunea este recomandata familiilor cu copii sau celor care doresc sa se relaxeze, neavand agitatia statiunilor Faliraki si Ialyssos sau luxul statiunii Ixia.

Pefkos se afla in apropierea orasului Lindos. Este o statiune micuta ce imbina traditionalul cu modernul. Plaja nu este foarte intinsa, dar are nisip fin auriu.

Kiotari este o statiune noua, in plina dezvoltare, care ofera o serie de hoteluri luxoase, nou construite. De-a lungul plajei cu nisip se afla taverne si centre pentru sporturi nautice.