Muntenegru

Muntenegru este localizat in sud-estul Europei si se invecineaza cu Croatia, Bosnia si Hertegovina, Serbia si Albania, avand iesire la Marea Adriatica. Capitala este Podgorica, iar moneda oficiala este euro.

Importanta localitatii: Muntenegru este mai putin accesibil, fiind un tinut al muntilor - dupa cum subliniaza si numele sau venetian "Montenegro". Sursele istorice povestesc despre mandria de neinfrant a oamenilor de aici, care pana in secolul XX traiau in munti, in mici comunitati formate din clanuri.

Climat si sezon propice: Muntenegru se bucura de un climat temperat-continental in interiorul tarii si o clima mediteraneeana pe coasta. Pentru regiunile de coasta, perioada optima de vizitare este intervalul aprilie-octombrie.

Infrastructura: Multe drumuri sunt inca in stare proasta. Se pot inchiria masini din marile orase. Aeroporturi internationale exista la Podgorica si Tivat. Permisul national de conducere si certificatul de inmatriculare a masinii sunt suficiente. Este necesara asigurarea carte verde. Limita de viteza este de 40 km/h in localitati si 80 km/h in afara localitatii. Se circula pe dreapta.

Populatie: Muntenegru este o tara slab populata. Structura populatiei prezinta 43% muntenegreni, 32% sarbi, 8% bosnieci, 5% albanezi. Tara s-a aflat sub stapanire sarba din secolul 13, iar majoritatea locuitorilor au adoptat credinta ortodoxa.

Istorie si politica: Tara a fost ocupata din secolul 14 de armatele otomane. A trebuit sa-si apere constant zonele de coasta de revendicarile teritoriale venetiene. Spre deosebire de Serbia, ostilul Muntenegru nu a ajuns niciodata sub dominatia totala a otomanilor.

Economia: Muntenegru a incercat sa se distanteze politic si economic de Serbia. Muntenegru este bogat in resurse naturale, dispune de o agricultura inforitoare, iar turismul este in continua dezvoltare.

Locuri de vizitat: Muntii carstici al Alpilor Dinarici, cu cel mai inalt varf Bobotov Kuk - 2522 m, campiile mlastinoase din jurul lacului Skadar, Tara Gore - canion in calcar, cu pereti stancosi de peste 1300 m, coasta dantelata cu golfuri de la granita cu Albania, plaja Copacabana de la Ulcinj de 13 km lungime, 60 m latime si nisip fin, golful si orasul Kotor - Patrimoniu Cultural Mondial UNESCO, Parcul National Durmitor, centrele turistice Budva si Sveti Stefan reprezinta patrimoniul natural si construit al Republicii Muntenegru.

4 Articol(e)

pe pagina

Tabel  Lista 

Seteaza descrescator

4 Articol(e)

pe pagina

Tabel  Lista 

Seteaza descrescator