Mexic

Mexic este un stat situat in sudul Americii de Nord. Se invecineaza cuStatele UniteOceanul PacificGuatemalaBelizeMarea Caraibilor si Golful Mexic.

Scurt istoric: In regiunea in care se afla astazi statul Mexic s-au dezvoltat in perioada pre-columbiana mai multe civilizatii, cum ar fi olmecii, toltecii, maiasii sau aztecii. In anul 1521, Spania a cucerit si a colonizat teritoriul din jurul Teotihuacan. Aceasta colonie spaniola si-a castigat independenta in anul 1821, purtand de atunci denumirea de Mexic. Perioada de dupa independenta a fost marcata de instabilitate economica, un razboi cu America, un razboi civil, doua imperii si o dictatura, care a condus la revolutia din 1910. In prezent, Mexic este o tara democrata.

Scurta descriere: Mexic este a treia tara ca marime din America de Nord, si pe locul 14 din lume, ca dimensiuni. Ca numar de locuitori, Mexic se afla pelocul 11 in lume, si este cea mai populata tara hispanica din lume. Mexic este considerat una dintre puterile emergente ale lumii si a devenit in ultimii ani una dintre destinatiile preferate pentru vacante exotice. Mexic atrage prin plajele sale intinse, dar si prin interesantele marturii istorice din marile imperii ale aztecilor sau maiasilor.

Clima: Mexic prezinta doua titpuri de climat. Nordul este incadrat in tiparul temperat, iar regiuni din sud apartin climatului tropical. De asemenea, regiunile de coasta sunt afectate fracvent de uragane, iar orasele situate in valea Mexicului, la peste 2000 m, au temperaturi medii de 16-18 grade C, noaptea acestea scazand drastic.

Populatie: In anul 2010, Mexicul avea un numar de aproximativ 112 milioane de locuitori.

Obiective turistice: Mexic este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din lume, si cea mai vizitata din America de Sud. Printre cele mai interesante obiective turistice se numara orasele Mexico City, dar si Guadalajara sau Monterrey. De asemenea, statul Mexic mai este cunoscut pentru luxoasele statiuni de la malul marii, cum ar fi CancunLos Cabos sau Acapulco.  

There are no products matching the selection.