Cuba

Scurta Descriere

TAXE DE AEROPORT INCLUSE !!!
Orasul este situat pe coasta Marii Caraibilor, in Nordul insulei Cuba, pe Peninsula Hicacos, la 140 km est de Havana. Face parte din provincia Matanzas. Coordonatele sale geografice sunt: 23°8' latitudine nordica si 81°17' longitudine vestica. Altitudinea medie este de 4 m.

Descrierea orasului: Cea mai mare statiune de pe litoralul cubanez, cu o populatie de aproximativ 20 000 de locuitori, si cea mai cunoscuta destinatie de vacanta este Varadero. Este un paradis al vacantelor, cu ape azurii, 20 km de plaje de nisip alb, mai multe hoteluri de lux si terenuri de golf.

Originile orasului Varadero se afla la sfarsitul secolului XIX, cand familiile bogate de fermieri au inceput sa construiasca vile si sa petreaca vacante lipsite de griji aici. In 1926, producatorul francez de chimicale Du Pont a cumparat aproape intreaga peninsula. El a dezvoltat zona, impartind pamantul si vanzandu-l milionarilor americani, politicienilor si oamenilor de afaceri. Varadero a devenit o enclava bogata de terenuri de golf si vile cu gradini spatioase. Singurii cubanezi erau servitori, gradinari sau paznici. Odata cu revolutia din 1959, s-a permis accesul democratic la zona de coasta si acest lucru a stabilit un drept public de acces la toate plajele cubaneze. Vilele proprietarilor au fost confiscate si transformate in case sau hoteluri.

Astazi Varadero s-a intors la exclusivitatea sa prerevolutionara. Reintoarse la luxul lor dinainte, hotelurile si restaurantele din localitate si facilitatile sale de sport si distractie sunt din nou pline de o clientela bogata de europeni si americani.

There are no products matching the selection.